Tuesday, May 01, 2007

18 ägg!

Nu har vi kommit tillbaka till hotellet efter äggplocket och fått igång internet.

Det gick verkligen över förväntan idag! När vi kom till kliniken fick vi vänta ganska länge. Vi kom nästan 20 minuter för tidigt eftersom mannens spermaprov var klart då. Det var rofyllt och de vi mötte var vänliga. Efter 30 minuter fick vi träffa en sjuksköterska och få komma in på vårt rum. Ett stort och rymligt rum med två sängar och två stolar. Vi var pigga och förväntansfulla. Den underbara sjuksköterskan frågade lite hur jag mådde, om magen var öm och svullen och gav oss lite information. Vi pratade lite om vårt kök som vi renoverar också. Väldigt avslappnat.

Jag fick ta alvedon och rohypnol och efter ungefär 15 minuter var jag tvungen att lägga mig i sängen och orkade inte ens hålla i en tidning! När en timme gått fick jag byta om till de vackra strumporna som gick över knäna och den vita skjortan. En väldigt vacker syn. Min man ångrade att han inte tagit med kameran.

Väl inne i äggplocksrummet fick jag sätta mig i stolen, jag fick en kudde över magen och säkert en hel del morfin för snart så snurrade hela rummet. Jag försökte skärpa blicken och titta på skärmen, men det var nästan omöjligt! Läkaren berättade att han såg 13 äggblåsor och jag tänkte att "jaha, ok, det spelar väl ingen roll". Inget spelade någon roll. Ganska skön känsla faktiskt!

Äggplocket gjorde inte alls ont, det var bara i början jag kände lite obehag. Sen undrade jag om läkaren skulle börja snart. Då var han redan klar!

Sjuksköterskan gav mig stöd på väg tillbaka till rummet och kom sedan in och berättade att vi var äggrika. Det blev 18 ägg! Det hade jag verkligen inte förväntat mig!! Min mans simmare var väldigt bra, knappt 4 miljoner efter tvätt och de behövde visst bara 50.000-100.000 per ägg. Så det räcker gott och väl!

Jag är verkligen nöjd med dagens prestation!

Nu hoppas jag att det blir några bra ägg tills på torsdag!

2 comments:

Tingeling said...

SUPER!!!

Grattis till överstökat ÄP och hoppashoppas kvaliteten är lika fin som kvantiteten! :)
Bra jobbat, Jam!

Kram.

Anonymous said...

Vad bra! Stort grattis till det stora antalet ägg.

kram!